AI crypto tokens stijgen explosief na recordwinst voor Nvidia

Louise de Graaf


Nvidia, de enorme computerchipmaker, omarmde vorig jaar de opkomende generative artificial intelligence (generatieve kunstmatige intelligentie) industrie.

Dit resulteerde in aanzienlijke winst voor het bedrijf. De nieuwste kwartaalcijfers van Nvidia pakken zelfs hoger uit dan verwacht en de verwachtingen waren al zeer hoog.

Dit leidde op zijn beurt tot een flinke stijging van de koersen van zogenaamde AI-tokens.


Start gratis met crypto šŸ“ˆ: Alle Nederlanders krijgen hier ā‚¬10,- gratis crypto

Nvidia boekt enorme winst in kwartaalcijfers

Gisterenavond rapporteerde Nvidia dat het een omzet boekte van maar liefst $22,1 miljard, een stijging van 265% op jaarbasis.

Daarmee overtrof het de verwachtingen van Nvidia zelf en ook van marktanalisten die de omzet op ongeveer $20 miljard hadden ingeschat.

Nvidia bereikte in het vierde kwartaal een nettowinst van $12,3 miljard. De winst per aandeel kwam uit op $5,16 terwijl ongeveer $4,6 werd verwacht door de eerdergenoemde analisten.

ā€œVersnelde computertechnologie en generative artificial intelligence hebben een keerpunt bereikt. De vraag neemt wereldwijd toe bij bedrijven, industrieĆ«n en landen,ā€ aldus Jensen Huang, oprichter en CEO van NVIDIA.

AI crypto tokens stijgen explosief

Cryptovaluta gebaseerd op AI hebben sinds het begin van vorig jaar een sterke prestatie laten zien met de opkomst van deze vorm van kunstmatige intelligentie.

De kwartaalcijfers van Nvidia, die boven verwachting uitsteken, zorgen opnieuw voor een flinke stijging in de koersen van de AI-tokens.

De grootste AI-token op de markt, bittensor (TAO), is met 6,6% gestegen in de afgelopen 24 uur naar $629,5. De tweede grootste AI munt, render (RNDR), staat vandaag al ruim 17% in de plus en komt uit $7,4. Ook the graph (GRT) is met ruim 17% gestegen en komt uit op $0,28.

Fetch.ai (FET) is met bijna 11% gestegen naar $1,14 en akash network (AKT) steeg met 5,5% naar $4,05. Singularitynet (AGIX) trekt momenteel het sterkst aan en is met 33,5% gestegen naar $0,718. Daarmee komt AGIX weer de top 100 binnen van alle cryptomunten.

RNDR staat overigens 50% in de plus ten opzichte van een week geleden. Voor FET is dat zelfs 70% en voor AGIX maar liefst 120%. Buiten de top 100 laten ook andere AI-tokens een sterke groei zien.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment