‘Afnemende onrust in Midden-Oosten terug te zien in bitcoin koers’

Louise de Graaf


Na een periode van mindere prestaties heeft bitcoin (BTC) afgelopen maandag de $66.000-grens doorbroken. Deze stijging komt na een belangrijk evenement in de Bitcoinwereld, bekend als de “halving.” Bij een halving wordt de hoeveelheid nieuwe Bitcoins die gemined worden gehalveerd, wat kan leiden tot minder aanbod en mogelijk hogere prijzen.


Bitcoin koers aan de vooravond van ‘parabolische fase’, volgens expert

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Het tij lijkt te keren

André Dragosch, het onderzoekshoofd van de ETC-groep, gelooft dat de markt nog moet reageren op de volledige impact van de halving. Volgens hem zullen de voordelen van deze halving pas volledig zichtbaar worden in de komende 100 dagen. De onmiddellijke effecten zullen volgens hem klein zijn, maar dat de toekomstige impact van een verminderd aanbod zal sterk te zien zijn op langere termijn.

“De reden is dat het aanbodtekort dat wordt veroorzaakt door de halving van de bitcoin zich in de loop van de tijd alleen maar zal ophopen en op zeer korte termijn vrij onbeduidend is”, was daarbij zijn toelichting.

Crypto koersen stijgen door afnemende onrust in Midden-Oosten

Vorige week was het sentiment negatiever door zorgen over de conflicten in het Midden-Oosten. Bitcoin en andere cryptovaluta leken onder druk te staan. Echter, de situatie keerde snel na de halving, zeker toen de conflicten begonnen te bedaren. De ‘cryptoasset sentiment index‘ van de ETC-groep toont een herstel van de daling sinds het begin van het jaar, wat aantoont dat de markt zich kan herstellen van geopolitieke schokken.

Naast de stijging van Bitcoin op maandag, zagen ook grote aandelenindices wereldwijd een positieve beweging. De Europese STOXX 600 en de Amerikaanse S&P 500 futures gingen omhoog, en de FTSE 100 in Londen, bekend om zijn zware gewicht in grondstoffen, registreerde de grootste stijging onder de grote Europese indexen.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 52Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment