ABN Amro neemt BUX over, wat gebeurt er met crypto handel?

Louise de Graaf


Vandaag werd het grote nieuws bekend dat ABN Amro het in Amsterdam gevestigde beleggingsplatform BUX heeft overgenomen. Een interessante wending aan de overname is het feit dat BUX de half miljoen gebruikers van het platform in staat stelde om in cryptocurrencies te investeren. Wat gaat hiermee gebeuren nu ABN het stokje heeft overgenomen?


šŸš€ Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

ABN Amro groeit strategisch

Bux was een platform dat beleggers een heleboel mogelijkheden bood. Zo konden gebruikers investeren in allerlei activa zoals aandelen, ETFā€™s, maar ook cryptocurrencies als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH). Het was mede om die reden een platform dat vooral bij jonge beleggers in Europa erg in trek was. Bux had klanten in zeker acht verschillende Europese landen.

Na een razend succesvolle periode tijdens de coronapandemie bleven resultaten voor het platform echter achter. Het ging niet goed met Bux. in 2021 draaide het zeker 16 miljoen euro verlies en een jaar later zelfs 17,7 miljoen euro.

Dat gaf ABN Amro uiteraard een mogelijkheid om in te stappen. De overname door de Nederlandse bankreus is de eerste van zijn soort sinds de nationalisatie door de staat recent werd afgebouwd. Hoeveel ABN Amro heeft betaald voor de overname is op het moment van schrijven nog niet bekend.

Bux blijft voorlopig nog als zelfstandig platform opereren. Ook moet De Nederlandsche Bank (DNB) de overname nog officieel goedkeuren. Helemaal definitief is het dus nog niet.

Crypto handel bij Bux

Het feit dat Bux ook de handel in cryptocurrencies faciliteerde geeft een bijzondere wending aan de overname door ABN Amro. Deze bank biedt dergelijke mogelijkheden tot op heden namelijk niet aan klanten, en lijkt dit op de korte termijn ook niet van plan te zijn.

Dat betekent dat de cryptohandel bij Bux door de overname wordt stopgezet. Het zal dus niet meer mogelijk zijn om als klant bij Bux je favoriete cryptomunten te kopen en te verkopen. Een aderlating voor Europese crypto beleggers die op zoek waren naar een betrouwbaar platform om te handelen in digitale valuta.

Post Views: 7Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment