Aantal Dogecoin-miljonairs stijgt hard: groot geld toont interesse

Louise de Graaf


De interesse in Dogecoin (DOGE) lijkt een grote boost te hebben gekregen. Uit on-chain data blijkt namelijk dat het aantal dogecoin-miljonairs significant is gestegen de afgelopen maand. Crypto-analyseplatform Santiment noemt het ‘’een teken van interesse van het grote geld’’. Bovendien laat blockchain-data zien dat er veel wallets zijn ontwaakt uit hun winterslaap.


📈 Bitcoin verdienen? Eenvoudig vanuit huis, geen technische kennis nodig!

  • Advertentie
  • Rollman Mining

DOGE-miljonairs in de lift

Dankzij de transparante aard van de blockchain kunnen dit soort data achterhaald worden. Santiment bracht afgelopen woensdag de interessante bevindingen van Dogecoin aan het licht middels een bericht op X.

Allereerst schrijft het welbekende analysebedrijf dat er in de afgelopen maand maar liefst 122 nieuwe wallets met ten minste 1 miljoen dollar aan dogecoin zijn bijgekomen. Dit betekent niet dat er 122 nieuwe dogecoin-miljonairs zijn. Het gaat hier namelijk om wallets en dat hoeft niet per se gelijk te staan aan losse entiteiten. Eén entiteit zou bijvoorbeeld meerdere van deze vermogende wallets in handen kunnen hebben.

In de afgelopen maand is de koers van dogecoin met 18,44 procent gestegen. Dit heeft uiteraard een directe bijdrage aan het aantal wallets met een waarde van minimaal 1 miljoen dollar. Santiment verwijst in haar bericht op X echter naar een teken van interesse van de grote jongens.

Oude dogecoins weer in beweging

De andere bevinding van Santiment is dat er een enorme hoeveelheid DOGE is verplaatst uit ‘slapende’ wallets. Dit zijn wallets die lange tijd geen transactie-activiteit hebben meegemaakt. Om precies te zijn was op 22 november de grootste toename in activiteit onder deze wallets sinds juni.

Volgens Santiment is dit ‘’vaak een teken van koersverandering’’. Welke kant de DOGE koers op zal bewegen is echter lastig in te schatten. Dit is grotendeels afhankelijk van de prijsactie van bitcoin (BTC).

Terwijl bitcoin momenteel op ongeveer gelijke hoogte staat als een week geleden, heeft dogecoin enkele procenten in moeten leveren. De DOGE koers staat momenteel bijna 6 procent lager dan zeven dagen terug.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment