Aantal crypto hacks daalt in 2023, maar veilig zijn we nog lang niet

Louise de Graaf


Goed nieuws voor de wereld van cryptocurrencies. Een nieuw rapport van TRM Labs, een blockchain-analysebedrijf, onthult namelijk dat de verliezen door hacking in de crypto-industrie in 2023 bijna met 50% zijn gedaald in vergelijking met 2022. Deze ontwikkeling markeert mogelijk een keerpunt in de beveiliging van crypto


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Versterkte crypto beveiliging vermindert risico’s

De afname in crypto-hacking is grotendeels toe te schrijven aan verbeterde beveiligingsmaatregelen binnen de industrie. In 2023 bedroegen de verliezen ongeveer $1,7 miljard, aanzienlijk minder dan de $4 miljard die in 2022 werd gestolen. Deze daling is een resultaat van de inzet van geavanceerde nieuwe functies en anomaliedetectiesystemen. Deze technologieën hebben de beveiliging van digitale wallets en crypto exchanges enorm versterkt, waardoor de kans op inbreuken aanzienlijk is verminderd.

Een ander cruciaal element in de strijd tegen cybercriminaliteit in de crypto-wereld is de verhoogde samenwerking tussen overheden en de crypto-industrie. Deze samenwerking heeft geleid tot snellere reacties en effectievere handhaving tegen kwaadwillenden, waardoor de kans op detectie en vervolging van hackers toeneemt. In 2023 nam de industrie, bestaande uit cryptobeurzen, blockchainnetwerken en wallets, een gezamenlijke aanpak aan door informatie over kwetsbaarheden en inbreuken te delen.

Veranderende aard van cyberdreigingen

Hoewel het aantal hacks is afgenomen, benadrukt het rapport van TRM Labs ook de veranderende aard van cyberdreigingen. Meer dan 60% van de totale verliezen in 2023 waren het gevolg van aanvallen op infrastructuur, zoals diefstal van private keys of lekken van seed phrases. Dergelijke grote aanvallen op specifieke doelen waren verantwoordelijk voor ongeveer 70% van de totale gestolen fondsen. Daarnaast is het bedrag dat in 2023 is gestolen natuurlijk nog altijd veels te hoog.

De daling in crypto-hacks in 2023 is wel een bemoedigend teken voor de veiligheid en stabiliteit van de crypto-industrie. Deze ontwikkeling weerspiegelt de effectiviteit van verbeterde beveiligingsmaatregelen en de kracht van samenwerking tussen verschillende partijen. Het blijft echter essentieel dat de industrie alert blijft op nieuwe en evoluerende dreigingen om deze positieve trend te handhaven. Cybercriminaliteit is ook in 2023 nog een probleem dat de aandacht van elke investeerder behoeft.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment