Afgelopen dagen bleef Bitcoin (BTC) zich zijwaarts bewegen rond een waardering van $34.000. De stagnatie wil niet zeggen dat er niet wordt gehandeld in de digitale munt. In tegendeel wordt er juist een toename waargenomen van het aantal transacties die de $100.000 overschrijden, wat wijst op verhoogde institutionele interesse.
š Cadeautje: Nederlands bedrijf geeft iedereen deze maand 2 maanden gratis mining
- Advertentie
- Rollman Mining
Bitcoin whales terug van weggeweest
Volgens data van blockchain analyse platform IntoTheBlock waren er op 24 oktober in totaal 23.400 transacties geregistreerd die boven de grens van een ton uitkwamen, een jaarlijks hoogtepunt. Analisten van J.P. Morgan wezen ook al naar een toename van institutionele investeringen als drijvende krachten achter deze heropleving.
Deze toegenomen activiteit lijkt sterk samen te hangen met de anticipatie op de langverwachte Bitcoin Spot Exchange-Traded Fund (ETF). Met de betrokkenheid van prominente vermogensbeheerders zoals BlackRock en Grayscale, wint de digitale valuta aan betrouwbaarheid onder institutionele investeerders. Met de betrokkenheid van prominente vermogensbeheerders zoals BlackRock en Grayscale, wint de digitale valuta aan betrouwbaarheid onder institutionele investeerders.
Gegevens tonen ook een opvallende toename in bitcoin futures contracten en een hoge vraag zichtbaar in de Bitcoin blockchain, wat duidt op aanzienlijke betrokkenheid van grote investeerders, in tegenstelling tot eerdere marktbewegingen die voornamelijk werden gedreven door retail-investeerders.
Desondanks blijft het huidige aantal grote transacties aanzienlijk onder het recordniveau van 2017 toen BTC voor ongeveer $17.000 handelde. Toentertijd waren er meer dan 345.000 transacties boven de honderdduizend dollar geregistreerd.
BTC adoptie vanuit de Nederlandse politiek
Mocht de lancering van een ETF een feit zijn, zijn de verwachtingen hoog gespannen. De koersvoorspellingen lopen uiteen van prijs van $40.000 in de korte termijn tot een verwachte waardering van $125.000 eind 2024. Wat ook enorm zou helpen voor de waarde van BTC is adoptie vanuit de politiek. Toevallig is er in Nederland een partij, genaamd Belang van Nederland (BVNL), die voorstelt om Bitcoin als legaal betaalmiddel te accepteren.
Dit radicale voorstel lijkt een streven naar financiĆ«le innovatie en privacy te reflecteren, waarbij de partij de komst van een digitale euro of Central Bank Digital Currency (CBDC) afwijst. BVNLās standpunt, dat het legaliseren van Bitcoin bevorderlijk zou zijn voor financiĆ«le privacy en vrijheid, breekt met de stilte in Nederland over deze facet van de cryptocurrency wereld.