440 miljoen euro aan ethereum verloren door bankoprichter na blunder

Louise de Graaf


Een mysterie binnen het Ethereum (ETH) ecosysteem is nu opgelost. De eigenaar van een in februari ontdekte wallet, met daarin een gigantische stapel ether dat tijdens de Initial Coin offering (ICO) was verkregen, is nu namelijk boven water gekomen. Het gaat om de oprichter van de in Estland gevestigde LHV Bank, Rain Lõhmus, dat zijn opmerkelijke verhaal heeft gedeeld.


🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis

ETH private keys kwijtgeraakt

In februari van dit jaar wees Coinbase-directeur Conor Grogan op een opmerkelijke wallet van een ethereum whale. De wallet in kwestie bevatte grofweg 250.000 ETH die tijdens de ICO, ofwel de geboorte van ether, aangeschaft werden voor een totaalbedrag van 75.000 dollar. Opmerkelijk genoeg was de wallet voor de rest nog nooit betrokken geweest bij een transactie.

Grogan deelde gisteren een bericht op X, voorheen aangeduid als Twitter, waarin hij liet weten dat de opmerkelijke wallet tot Rain Lohmus, de oprichter van LHV Bank, behoort.

Tegen de huidige ethereum koers draagt het ETH-vermogen van Lõhmus een waarde van maar liefst 470 miljoen dollar. Het betreft een krankzinnig rendement ten opzichte van zijn oorspronkelijke inleg van 75.000 dollar. Hij kocht de munten tegen een luttele prijs van iets meer dan 0,30 dollar per stuk. Op de piek van de vorige bullmarkt bedroeg de waarde van zijn totale investering een weerzinwekkende 1,22 miljard dollar.

Er is echter één groot probleem: hij heeft namelijk zijn private keys, en daarmee de toegang tot zijn ETH-vermogen, verloren.

‘’Eén mysterie opgelost’’, schreef Grogan die een fragment deelde van een verslag van ERR News van 31 oktober over een eerder Vikerraadio interview met Lõhmus.

Crypto probleem: Grogan vraagt hulp

Volgens het rapport van ERR zei Lõhmus dat het ‘’geen geheim’’ was dat hij een wallet bezat met 250.000 ETH waarvan hij de toegang is verloren en niet veel moeite heeft gedaan om deze te herstellen.

In dit interview geeft hij tevens aan dat hij het probleem niet in zijn eentje op kan lossen. ‘’Als iemand denkt dat ze het kunnen, neem ik alle aanbiedingen aan’’, voegde hij hieraan toe.

Volgens de Estse zakenman en investeerder is het verliezen van toegang tot fondsen een ‘’zwak punt’’ van blockchains.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment