3 Nederlandse crypto podcasts die je niet mag missen, Spotify is jarig

Louise de Graaf


De online muziekgigant Spotify viert vandaag zijn 18e verjaardag. Op 23 april 2006 werd het Zweedse bedrijf namelijk opgericht. Met meer dan 600 miljoen maandelijkse actieve gebruikers is het vandaag de dag de grootste muziekstreamingdienst ter wereld. Tegenwoordig is het platform ook de thuisbasis van een breed scala aan podcasts. Ook voor crypto-liefhebbers is er een rijkelijk aanbod, en in dit artikel zetten we 3 Nederlandse sterkhouders uiteen.


Nieuwe Ethereum upgrade maakt het verliezen van private keys verleden tijd

De Cryptocast

De eerste op de lijst is de ‘Cryptocast’ van BNR (Business Nieuws Radio). De podcast werd in 2018 opgericht door Herbert Blankesteijn, die sindsdien als vaste presentator fungeert. Naast Herbert bestaat het team uit Daniël Mol, die sinds 2021 redacteur en mede-host is, en Bert Slagter, die regelmatig deelneemt als co-host en prijsanalist.

De Cryptocast navigeert je iedere week door het crypto nieuws om ervoor te zorgen dat je niets mist in deze snel evoluerende wereld. De podcast is opgedeeld in twee delen: in het eerste deel behandelen Herbert Blankesteijn en Daniël Mol het nieuws, terwijl in het tweede deel dieper wordt ingegaan op specifieke onderwerpen met gasten uit de wereld van digitale activa, economie of technologie.

Cryptotakkies

‘Cryptotakkies’ is een andere zeer gerespecteerde Nederlandse crypto-podcast. Raoul Esseboom gaat al meer dan een halfjaar elke week op zoek naar antwoorden over hoe de crypto-wereld nu echt in elkaar steekt. Hij nodigt experts en kenners uit om de luisteraar op een begrijpelijke manier alles te leren over crypto en de onderliggende blockchain. De podcast streeft ernaar om luisteraars stapsgewijs bekwaam te maken in het navigeren door de cryptomarkt.


📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀

Satoshi Radio

De volgende crypto-podcast die zeker niet mag ontbreken op het lijstje is ‘Satoshi Radio’, opgericht door Bart Mol en Wijnand Luitjes. De oprichters praten je wekelijks samen met Bert en Peter Slager bij over de laatste actualiteiten en ontwikkelingen rond bitcoin (BTC) en cryptovaluta.

De broertjes Slagter zijn onder andere bekend van het kennisplatform Bitcoin Alpha en het bekende boek ‘Ons geld is stuk’.

Satoshi Radio heeft als missie om complexe informatie begrijpelijk te maken en richt zich zowel op ervaren investeerders als nieuwkomers in de cryptowereld.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment