10 keer meer bitcoin gaat naar ETF’s dan gemined wordt

Louise de Graaf


Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel presenteren we een samenvatting van de meest relevante gebeurtenissen in de crypto wereld die afgelopen nacht hebben plaatsgevonden.

Hiermee ben je direct bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Gedurende de rest van de dag zullen er op Crypto Insiders meer gedetailleerde stukken verschijnen over deze thema’s.

Bitcoin boven $50.000 voor het eerst in 2 jaar

Je hebt het waarschijnlijk niet gemist, maar bitcoin (BTC) maakte gisteren een flinke sprong in een zeer korte tijd.

De bitcoin koers schoot voor het eerst sinds december 2021 weer naar de $50.000. Dat zorgt ervoor dat ook het sentiment weer een stuk positiever wordt op de markt, zoals te zien is op de Fear & Greed Index, een populaire sentimentindicator.

Vooralsnog houdt de koers boven de $50.000 stand, maar volatiliteit volgt wellicht later vandaag in de vorm van de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI).

Bitcoin ETF’s halen 10x meer BTC binnen dan wordt gemined

Ondertussen lijken ook de recent gelanceerde bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) het steeds beter te doen.

De beursfondsen zagen gisteren een netto instroom van meer dan 10.000 BTC ter waarde van bijna $500 miljoen.

Opvallend is dat op dezelfde dag bitcoin miners ongeveer 1.060 BTC ter waarde van zo’n $50 miljoen hadden gemined. Dat betekent dat er bijna tien keer zoveel bitcoin gisteren naar de ETF’s ging dan in totaal werd gemined.

MicroStrategy wordt bitcoin bedrijf

Dat komt overeen met de uitspraken van Michael Saylor, medeoprichter van MicroStrategy. De voormalig CEO vertelt aan CNBC dat MicroStrategy wordt omgedoopt tot een bitcoin bedrijf.

Ook bevestigt hij toevallig het bovenstaande verhaal over de instroom aan CNBC:

“Er is tien keer meer vraag naar bitcoin voor deze ETF’s dan het aanbod toeneemt van de natuurlijke verkopers, die de miners zijn,” aldus Saylor.

Franklin Templeton ethereum ETF

Ondertussen laait ook langzaamaan de strijd in de ethereum (ETH) ETF race op. Franklin Templeton, een van de grote vermogensbeheerders die vorige maand een bitcoin-ETF lanceerde, heeft nu ook een aanvraag ingediend voor een ethereum-ETF.

Het sluit daarmee aan bij partijen als BlackRock, Fidelity, 21Shares, Ark Invest, VanEck, Grayscale Investments, Hashdex en Invesco en Galaxy. Momenteel verwacht de markt dat zij allemaal eind mei antwoord zullen krijgen.

Binance oprichter CZ veroordeling uitgesteld

Tot slot hebben we nog nieuws over de rechtszaak tegen Binance oprichter Changpeng ‘CZ’ Zhao. De voormalig CEO mag de Verenigde Staten niet verlaten in afwachting van zijn veroordeling.

CZ zou op 23 februari te horen krijgen wat zijn straf is, maar dit is nu uitgesteld naar 30 april. Er hangt hem een celstraf van 18 maanden boven het hoofd sinds hij schuld bekende, maar dit kan ook hoger uitpakken. CZ bood onlangs nog miljarden om alsnog de VS te verlaten.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment