$1 miljoen bitcoin koers nog altijd mogelijk, zegt crypto-marktexpert

Louise de Graaf


Volgens Arthur Hayes, mede-oprichter en voormalig CEO van crypto exchange BitMEX, is een bitcoin (BTC) prijs van 1 miljoen dollar nog steeds realistisch. In zijn meest recente post genaamd ‘Left Curve’ , uitgebracht op 24 april, gaf hij aan dat de bullmarkt naar zijn mening de komende tijd zal blijven aanhouden.


Cryptomarkt onderschat lange-termijn impact van Bitcoin halving

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Gouden kans voor BTC dip

Hayes studeerde af aan de Wharton School of Business en schrijft nu, nadat hij zijn werkzaamheden als CEO links heeft laten liggen, regelmatig blogs over de ontwikkelingen in de crypto-markt.

Hayes werd de jongste Afro-Amerikaanse cryptomiljardair in de geschiedenis en is tot op de dag van vandaag nog steeds positief over de toekomst van Bitcoin. ”Bitcoin wordt constant gesupport in de bullmarkt door de steeds groter wordende fiat-geldhoeveelheid,” concludeerde Hayes. Volgens hem zullen crypto-investeerders de aankomende maanden een ‘gouden kans’ krijgen om de dip te kopen.

Beleid van centrale banken

Volgens Hayes is dit geen toeval omdat centrale banken wereldwijd de geldkraan open zullen blijven draaien om de staatsschulden onder controle te houden. Vooral vanaf 2020 is de Amerikaanse geldhoeveelheid en staatsschuld enorm gegroeid. De Federal Reserve heeft toentertijd de problemen omtrent de corona-crisis door middel van quantitative easing proberen op te lossen. Bijna 20 procent van alle dollars die ooit in omloop zijn gebracht, werd dat jaar bijgedrukt. ”Door deze maatregelen zullen traditionele valuta’s het op termijn verliezen ten opzichte van bitcoin en altcoins,” aldus Hayes.

”Fiat zal tot in het oneindige gedrukt blijven totdat er een reset van het systeem komt,” concludeert Hayes. Hij voegde eraan toe dat bitcoin ’the hardest money’ ooit gecreëerd is. Daarom wordt het door steeds meer mensen en investeerders gezien als een bescherming voor het eigen vermogen, dat in waarde vermindert.


Interesse in de ‘Bitcoin halving’ op hoogste punt ooit

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Invloed van Amerikaanse presidentsverkiezingen

Hayes is aanhanger van een groep die ervan overtuigd is dat fiat geldsystemen zullen instorten. Daarnaast stelt hij dat de verkiezingen in de Verenigde Staten, die begin november dit jaar gehouden worden, eveneens een impuls zullen zijn om de geldhoeveelheid uit te breiden. Wegens het feit dat kanshebbende politici hier baat bij hebben.

”Ongeacht wie de Amerikaanse presidentsverkiezingen wint, zal het bijdrukken van geld versnellen”. Hierdoor moeten crypto-investeerders naar zijn inziens voorbereid zijn op de devaluatie van fiatgeld.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment