$1 miljard aan klanttegoeden verloren

Louise de Graaf


Dat menig overheidsinstituut van de Verenigde Staten niet blij is met crypto-bedrijven is inmiddels wel duidelijk. Het is lastig om een Amerikaans bedrijf uit de crypto-industrie te noemen dat níét is aangeklaagd. De overheid is ook niet tevreden met hoe Gemini en Genesis hebben gehandeld, daarom heeft de Officier van Justitie de twee bedrijven én Genesis-moederbedrijf Digital Currency Group (DCG) aangeklaagd.


🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis

Zaak crypto-bedrijven Genesis en Gemini loopt nog steeds

Gemini stalde een deel van zijn tokens bij Genesis voor zijn crypto staking programma. Maar Genesis had ook veel blootstelling aan de cryptobeurs FTX, die eind vorig jaar failliet ging. Genesis kampte vlak hierna met een bank run, waardoor het de coins niet meer terug kon betalen aan Gemini.

Genesis verklaarde in zijn faillissement in januari plechtig om zo snel mogelijk crediteuren zo goed mogelijk te vergoeden, maar helaas is dit nog steeds niet gebeurd. Alle betrokken bedrijven waren een tijd erg optimistisch en hoopten erop dat het geschil al in mei opgelost zou zijn.

Helaas loopt de rechtszaak nog steeds. Het comité van crediteuren schakelde samen met Genesis een bemiddelaar in om tot een passende oplossing te komen. Verschillende bedrijven wilden namelijk bijna 100% van het missende geld terug, terwijl Genesis dit te veel vond.

Gemini, Genesis, DCG nogmaals aangeklaagd

Helaas voor de drie bedrijven komt er nóg een conflict bij. In een persbericht schrijft de New York Attorney General (NYAG), Letitia James, dat Gemini, Genesis en DCG alle drie fraude hebben gepleegd. Daarom is zij een rechtszaak begonnen. Ten minste 230.000 investeerders zouden meer dan 1 miljard dollar zijn verloren.

Volgens de openbaar aanklager beloofde Gemini dat het geld investeerders in het staking-programma stopten weinig risico liep, maar Gemini zou zich volgens interne onderzoeken bewust zijn geweest van de risico’s die Genesis liep. Het bedrijf wist dat Genesis onverzekerde leningen had, en dat het veel blootstelling had aan FTX. Gemini loog dus tegen investeerders.

Tegelijkertijd zou Genesis en Genesis-CEO Soichiro Moro samen met DCG en DCG-CEO Barry Silbert hebben geprobeerd het gat van ruim 1,1 miljard dollar hebben geprobeerd te verbergen voor investeerders.

Op sociale mediaplatform X schrijft Gemini’s in-house custodian Gemini Trust Company dat het bedrijf het onterecht vindt dat de overheid Gemini ook aanklaagt. Het noemt zichzelf slachtoffer, aangezien het geld misloopt door problemen die Genesis heeft veroorzaakt.


🎁 Cadeautje: Nederlands bedrijf geeft iedereen deze maand 2 maanden gratis mining

  • Advertentie
  • Rollman Mining

Crypto Insiders is genomineerd!

Het zal je niet ontgaan zijn, we hebben een volledig nieuwe website, met een sterke focus op jou; de lezer. Vlak na de lancering hoorden we dat we genomineerd zijn voor een publieksprijs.
Het betekent veel voor ons als jullie even op ons stemmen, stemmen duurt een minuut – we beloven dat het het waard zal zijn. Stemmen doe je hier!

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment